Vår historia

Smakar som på farfars tid

Sockerbageriet grundades i Helsingborg 1904 av Axel Holmgren, och hans hustru Mathilda. Produkter med de bästa ingredienserna har från första början varit Sockerbageriets prioritet och så är det än idag. Vi är stolta över att i fjärde generationen kunna erbjuda motsvarande traditionella konfektyr.

Fjärde generationens konfektyrhandlare

Björn Holmgren, Sockerbageriets 4:e generations konfektyrhandlare har drivit Sockerbageriet sedan 1995 och är idag ägare och styrelseordförande.

Lennart & Anna-Stina Holmgren

Tredje generationens konfektyrhandlare Lennart & Anna-Stina Holmgren.

Första fabriks- och butikslokal

Sockerbageriet grundades 1904 av Mathilda och Axel Holmgren. Axel och Mathilda tog över lokalen 1 februari 1904. På bilden ser ni Mathilda och sonen Gustav utanför vår allra första fabriks- och butikslokal som låg på Södra Storgatan 6 här i Helsingborg. Tillverkningen skedde i en gårdsbyggnad bakom butiken. Här är byggnaden fotograferad någon gång under 1900-talets början.

Sockerbageriets första transportbil

En av Sockerbageriets första transportbilar fotograferad någon gång under 1940-talet.

September 1966

Tredje generationens konfektyrhandlare, Lennart Holmgren, på mässa i september 1966. Lennart längst till höger.

Fröken Persson

Fröken Persson var ekonomiansvarig på Sockerbageriet fram till 1975. Här på bild utanför tidigare lokalerna på Fridhemsgatan 5 i Helsingborg. På bilden ser ni även Sockerbageriets Gott Express som körde ut vår konfektyr runt om i Skåne.

Samarbetspartner i 25 år

Då vi inte längre bedriver egen tillverkning har vi ett nära samarbete med utvalda leverantörer. På bilden ser ni Renée, vår samarbetspartner sedan 25 år, visa hur våra handgjorda karameller tillverkas. Alla våra handgjorda karameller tillverkas i Danmark eftersom traditionen med tillverkning på detta gammaldags vis tyvärr inte längre finns i Sverige.

Paris 1999

Sockerbageriet har medverkat och ställt ut på många mässor genom åren. Bilden här är ifrån Konfektyrmässa i Paris september 1999.